Rørflue småkrogstakler

Da jeg selv næsten udelukkende fisker med flue, har jeg eksperimenteret en del med at finde den nemmeste og mest problemfrie løsning, til at rigge mine fluer med de små trekroge.

Jeg er tror jeg er endt med en ret god løsning, hvor jeg binder mine fluer på nogle lidt specielle rør, som jeg kalder HH-rør. Jeg skriver “tror”, idet jeg endnu ikke har gennemtestet løsningen ordentligt i praksis. Jeg fortæller dog om den allerede nu, da jeg tror på den og samtidig kan få din tilbagemelding, hvis du har lyst til at prøve det af. Jeg har dog oplevet enkelte af disse rør knække i bøjningen i koldt vand, hvorfor jeg nu laver mere bløde bøj af røret.

Et HH-rør er et stykke krympefleks som er varmet igennem, således at det er krympet helt sammen. Resultatet er et rør, som ikke er så stift som almindelige rørflue rør, men til gengæld giver det en unik mulighed for at placere den lille trekrog præcis hvor man finder det bedst. Jeg foretrækker at bruge den krympefleks som jeg sælger i størrelse medium. Og til denne passer silikoneslange i størrelse 1,0 / 0,5 mm, som jeg også sælger.

Ønsker du ikke at binde på de lidt bløde HH-rør, eller har du allerede en samling kystfluer bundet på traditionelle rør, så fortvivl ikke men brug i stedet en hjemmelavet HH-aligner som kan tilpasses fuldstændigt den enkelte flue. Begge dele fungerer fantastisk, og koster for en gang skyld næsten ingen penge, så jeg synes det er en virkelig win-win 🙂

Krympefleksen sælger jeg for 15 kr. pr. meter og silikoneslangen for 25 kr. pr. meter, og der kan blive virkelig mange HH-rør og HH-alignere ud af en meter materiale.

Jeg viser herunder, både hvordan man laver og bruger et HH-rør, og hvordan man laver sine egen HH-alignere.

Herunder kommer der inden for de nærmeste dage en billedserie som viser hvordan, men her er et resultat:

Rejeflue bundet på HH-rør

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmelavede HH-alignere i forskellig udformning